Metaxa 7 csillagos (0,7l)

9.900 Ft

Ital leírása

A Metaxa (görögül: Μεταξά) egy borpárlat és bor elegyítésével, majd fűszerezésével készült szeszes italáról híres görög italmárka. Az italt Szpűrosz Metaxász (görögül: Σπύρος Μεταξάς) találta fel 1888-ban. A borpárlat a Szamosz és Lémnosz szigetéről származó, szárított Savatiano, Sultana és Black Corinth szőlőből készül, a hozzáadott bor érlelt édes muskotály, a fűszerezéshez pedig egyéb növények mellett rózsaszirmot használnak.

A Metaxa az előállítási módja szerint sem a borpárlatok, sem a brandyk, sem más hagyományos európai szeszes italok közé nem sorolható, ezért hivatalos megnevezése egyszerűen szeszes ital.

A Metaxa két fő kategóriában készül: csillagos és Reserve. Előbbiek közé tartozik a három-, öt- és hétcsillagos változat. A csillagok száma a hordós érlelés éveit jelenti. A 3 és 5 csillagos változat egymáshoz hasonló, de utóbbi szárazabb, míg a 7 csillagos markánsabb és összetettebb ízű, ízében pedig felismerhető az érleléshez használt hordó íze, illata. A Reserve sorozat tagjai több különböző párlat elegyéből állnak. A Grand Olympian Reserve-ben a legidősebb párlatrész 12 éves, a Private Reserve 30 éves párlatokból áll, a sort pedig a Metaxa Aen luxusmárka követi 80 éves érleléssel. Két különleges Metaxa is létezik, a kerámiaedényben kapható Grande Fine, mely 8 és 15 év közötti párlatok keveréke, valamint a Metaxa Ouzo, mely egy hagyományos görög ouzo.

A Metaxát hagyományosan tisztán, jégre töltve, vagy tonikkal fogyasztják, de összetevője az alexander, illetve görög mojito koktéloknak is.

Forrás: wikipédia

Ezeket se felejtsd el ital rendelésedhez adni!

 

12% SALE TODAY!

WE ARE OPEN 18-06H!

You have Successfully Subscribed!

Ma 12% kedvezmény!

Nyitva vagyunk 18-06-ig!

You have Successfully Subscribed!

A kosarad jelenleg üres.

TOVÁBB AZ ITAL RENDELÉSHEZ