Metaxa 7 csillagos (0,7l)

9.900 Ft

Ital leírása

A Metaxa (görögül: Μεταξά) egy borpárlat és bor elegyítésével, majd fűszerezésével készült szeszes italáról híres görög italmárka. Az italt Szpűrosz Metaxász (görögül: Σπύρος Μεταξάς) találta fel 1888-ban. A borpárlat a Szamosz és Lémnosz szigetéről származó, szárított Savatiano, Sultana és Black Corinth szőlőből készül, a hozzáadott bor érlelt édes muskotály, a fűszerezéshez pedig egyéb növények mellett rózsaszirmot használnak.

A Metaxa az előállítási módja szerint sem a borpárlatok, sem a brandyk, sem más hagyományos európai szeszes italok közé nem sorolható, ezért hivatalos megnevezése egyszerűen szeszes ital.

A Metaxa két fő kategóriában készül: csillagos és Reserve. Előbbiek közé tartozik a három-, öt- és hétcsillagos változat. A csillagok száma a hordós érlelés éveit jelenti. A 3 és 5 csillagos változat egymáshoz hasonló, de utóbbi szárazabb, míg a 7 csillagos markánsabb és összetettebb ízű, ízében pedig felismerhető az érleléshez használt hordó íze, illata. A Reserve sorozat tagjai több különböző párlat elegyéből állnak. A Grand Olympian Reserve-ben a legidősebb párlatrész 12 éves, a Private Reserve 30 éves párlatokból áll, a sort pedig a Metaxa Aen luxusmárka követi 80 éves érleléssel. Két különleges Metaxa is létezik, a kerámiaedényben kapható Grande Fine, mely 8 és 15 év közötti párlatok keveréke, valamint a Metaxa Ouzo, mely egy hagyományos görög ouzo.

A Metaxát hagyományosan tisztán, jégre töltve, vagy tonikkal fogyasztják, de összetevője az alexander, illetve görög mojito koktéloknak is.

Forrás: wikipédia

Ezeket se felejtsd el ital rendelésedhez adni!

 

SAJNÁLJUK...

Műszaki okok miatt jelenleg nem tudjuk ital rendelésed házhozszállítani.

You have Successfully Subscribed!

SORRY...

For technical reasons, we are not currently able to deliver your drink order.

You have Successfully Subscribed!

A kosarad jelenleg üres.

TOVÁBB AZ ITAL RENDELÉSHEZ