Sauska Villányi Cuvée (0,75l)

4.100 Ft

Cuvée bor

Ez az ital sajnos jelenleg nem rendelhető!

Ital leírása

Mélybordó-rubin szín. Illata visszafogott eleganciával, érett erdei gyümölcsök mellett hozza a villányi dűlőkben termett szőlő lehengerlő komplexitását és természetességét. A rendkívül finom struktúra és tanninok mellett a kakaóbab, aszalt gyümölcsök, feketeribizli és cseresznye jelenik meg a kortyban.

A kézzel szüretelt gondosan válogatott szőlőt kíméletes roppantás után rövid ideig áztattuk. Tartályban és kis méretű francia hordókban történt a kontrollált alkoholos erjesztés és almasavbontás. Az ezt követő 30 napos héjonáztatás során pedig kialakultak a fajta vezető jegyei.

Kíméletes préselést követően 18 hónapos hordós érlelést kapott, melynél az évjárat legkiválóbb hordóit használtuk a házasításhoz (80 %-ban új hordó).

“A két előző évjárat ismeretében azt mondhatom, ez az eddigi legjobb. Éppen abba az irányba mozdult, amit reméltem: van egyénisége és identitása – egészen az egyes dűlők üzenetéig-, ezek nélkül nincs komoly bor. Megmaradtak korábbi erényei, a remek sötétbogyós gyümölcsösség és az érett fekete cseresznye karaktere. Nagy örömömre tiszta, ragyogó savaival ezúttal is domináns a blendben a kiváló Cabernet Franc. Nagy bor, mondhatjuk, de nem “erőből” készült,  nem a test mérete uralja, hanem az intenzitás és az elegancia egyensúlya. Semmi esetre sem zavaró a 15% alkohol, emelkedett, finom, lágy tanninokkal, gazdag ízharmóniával. Bízhatunk benne, hogy szépen öregszik majd. A nagy bordóiakhoz felérő gyűjtői tétel. “ Christopher Burr MW

Forrás: sauska.hu

Ezeket se felejtsd el ital rendelésedhez adni!

 

12% SALE TODAY!

WE ARE OPEN 18-06H!

You have Successfully Subscribed!

Ma 12% kedvezmény!

Nyitva vagyunk 18-06-ig!

You have Successfully Subscribed!

A kosarad jelenleg üres.

TOVÁBB AZ ITAL RENDELÉSHEZ