Sauska Villányi Cuvée (0,75l)

4.100 Ft

Cuvée bor

Ital leírása

Mélybordó-rubin szín. Illata visszafogott eleganciával, érett erdei gyümölcsök mellett hozza a villányi dűlőkben termett szőlő lehengerlő komplexitását és természetességét. A rendkívül finom struktúra és tanninok mellett a kakaóbab, aszalt gyümölcsök, feketeribizli és cseresznye jelenik meg a kortyban.

A kézzel szüretelt gondosan válogatott szőlőt kíméletes roppantás után rövid ideig áztattuk. Tartályban és kis méretű francia hordókban történt a kontrollált alkoholos erjesztés és almasavbontás. Az ezt követő 30 napos héjonáztatás során pedig kialakultak a fajta vezető jegyei.

Kíméletes préselést követően 18 hónapos hordós érlelést kapott, melynél az évjárat legkiválóbb hordóit használtuk a házasításhoz (80 %-ban új hordó).

“A két előző évjárat ismeretében azt mondhatom, ez az eddigi legjobb. Éppen abba az irányba mozdult, amit reméltem: van egyénisége és identitása – egészen az egyes dűlők üzenetéig-, ezek nélkül nincs komoly bor. Megmaradtak korábbi erényei, a remek sötétbogyós gyümölcsösség és az érett fekete cseresznye karaktere. Nagy örömömre tiszta, ragyogó savaival ezúttal is domináns a blendben a kiváló Cabernet Franc. Nagy bor, mondhatjuk, de nem “erőből” készült,  nem a test mérete uralja, hanem az intenzitás és az elegancia egyensúlya. Semmi esetre sem zavaró a 15% alkohol, emelkedett, finom, lágy tanninokkal, gazdag ízharmóniával. Bízhatunk benne, hogy szépen öregszik majd. A nagy bordóiakhoz felérő gyűjtői tétel. “ Christopher Burr MW

Forrás: sauska.hu

Ezeket se felejtsd el ital rendelésedhez adni!

 

SAJNÁLJUK...

Műszaki okok miatt jelenleg nem tudjuk ital rendelésed házhozszállítani.

You have Successfully Subscribed!

SORRY...

For technical reasons, we are not currently able to deliver your drink order.

You have Successfully Subscribed!

A kosarad jelenleg üres.

TOVÁBB AZ ITAL RENDELÉSHEZ