Ital leírása
Élénk, fiatalos lila árnyalat, bordó reflexekkel, teste közepesnél könnyedebb. Illatában érett primőr aromák, édes cseresznye, pirított ostya, enyhe mineralítás. Kóstoláskor lágy, jó ivású finom gazdag gyümölcsösség, finom tanninokkal kísérve.
A Villányi borvidék jellemző fajtája. Lágy, bársonyos, és kifejezetten gyümölcsös vörösbor, melyben dominál a szőlő elsődleges illata és aromája. Könnyen iható, üde, kellemes vörösbor. Ne érleljük hosszabb ideig, hiszen frissen fogyasztva az igazi.
Pincészetünk története 7 generációval ezelőtt kezdődött és hosszú, kihívásokkal teli, nagy szorgalmat igénylő, a hagyományokat tisztelő, de egyszersmind újító, kísérletező szemlélettel kikövezett utat kellett megtennünk a jelenlegi – országon belül és kívül jól ismert – GERE név megteremtéséig. Napjainkban a családunk birtoka eléri a 70 hektárt és már az ifjabb generáció is része a pincészet hétköznapjainak. Célunk, hogy régi magyar mintára újra megvalósuljon a generációkon átívelő, felmenőkről utódokra szálló szőlőművelés és borászkodás.
A GERE családfán 7 generáción át tudunk kimutatni borász ősöket; csak a nagyapával majd az édesapával szakadt meg a folyamat. A második világháború után tönkretették a paraszti birtokokat, a kitelepítésekkel pedig megszakították a családi hagyományok láncolatát. Gere Attila is az erdész szakmát választotta. A borászattal apósa révén került kapcsolatba 1978-ban, kinek hagyományos módon készített kézműves borait kóstolva ismerte fel, hogy a villányi vörösborokban hatalmas lehetőség rejlik.
GERE Attila és felesége Katalin kezdetben csupán a néhány négyszögöl, Csillagvölgyben lévő szőlőterületen gazdálkodott, amelyet a szülőktől kaptak nászajándékként 1978-ban. Az 1986-os évjárat volt az első, mely már palackokban került értékesítésre.
Forrás: pinceszet.gere.hu