Dúzsi Pannon Rosé Cuvee Bor (0,75l) 2016

2.500 Ft

Száraz Rosé Bor

Ital leírása

Komplex, a mindennapokat elkísérő rozébor.

Alapját a Kékfrankos adja, amelyet kiegészít a Zweigelt, Merlot, Cabernet sauvignon és egy kis Pinot noir rozé.
Színe közepes rózsaszín, illatában gyógynövényes jegyek mellett megjelennek az elegáns élesztős aromák is..
Szájban ribizkés vonal mellett karakteres, élénk savszerkezet és könnyű test dominál.
Tökéletes társa az osztrigás ételeknek.

A nagyszülők munkája után 3,3 ha Kékfrankos szőlőt sikerült kárpótlási jegyen vásárolni Sióagárd-Lányváron, ezzel indult a „Szegzárdi” magánvállalkozásunk 1994-ben.
Az első borunk az 1992-es évjáratú Kékfrankos-Merlot Cuvée volt, mely az akkor nagy jelentőségű Országos Borversenyen 1994-ben aranyérmes lett.
Ezzel a borral szereztünk ismertséget és elismertséget, mint önálló borászat a szakmában. Elsősorban vörösborokat készítettünk, és azt is Kékfrankosból, mivel ezzel a fajtával rendelkeztünk. Szortimentünket a Kékfrankosok és a Kékfrankos alapú cuvée-ek alapozták/alapozzák meg. Induló borászati filozófiánk az volt, hogy a meglévő alapanyagból kell a fajtaválasztékot produkálni, és a maximumot kihozni.

Már 1994 előtt is rendelkeztünk kísérleti területekkel, ahol új fajtákat próbáltunk ki Szekszárd egyik szomszédos falujában. Ezt az innovatív vonalat az óta is követjük, rengeteget fejlesztünk, kísérletezünk mind a borászat, mind a szőlészet terén a még kiemelkedőbb minőség elérése érdekében, hogy Önöket fogyasztókat újabb és újabb különlegességekkel örvendeztessük meg.
De mind emellett a vörösboraink készítésénél a családfőnk Dúzsi Tamás még a nagy öregektől fiatal korában ellesett borkészítési módokat alkalmazza, és az 1964-ben megkezdett szőlész-borász diáksága alatt kóstolt borok ízvilágához hasonló borokat készít, erre a legjobb példa tradicionális módon készült, öregtőkés Kadarka borunk.

A rozékészítés egy későbbi történet. 1996-ban egy véletlen folytán kezdtünk a rosé készítésébe. A leszüretelt szőlő mennyiségéhez az erjesztő tartály túl kicsinek bizonyult, és ekkor engedtünk le először a Kékfrankosból a mustot rosénak. Ez, a piac számára addig ismeretlen ízvilágú rosé annyira jól sikerült, hogy sorra nyertük vele a teszteket, borversenyeket.
Napjainkra a rosé teszi ki forgalmunk egy jelentős részét. Ezen borokkal több külföldi neves megmérettetésen is sikereket értünk el. 2010-ben az öt Cannes-i éremmel a világ legsikeresebb rosé termelői közé kerültünk. Jelenleg, körülbelül 15 éremmel rendelkezünk erről a versenyről.

Forrás: duzsitamas.hu

Ezeket se felejtsd el ital rendelésedhez adni!

 

12% SALE TODAY!

WE ARE OPEN 18-06H!

You have Successfully Subscribed!

Ma 12% kedvezmény!

Nyitva vagyunk 18-06-ig!

You have Successfully Subscribed!

A kosarad jelenleg üres.

TOVÁBB AZ ITAL RENDELÉSHEZ